оцінка комерційної нерухомості

ОЦІНКА КОМЕРЦІЙНОЇ НЕРУХОМОСТІ – ПРОСТІШЕ, НІЖ ЗДАЄТЬСЯ

ЕКСПЕРТНА ОЦІНКА НЕРУХОМОСТІ – ДУЖЕ ВАЖЛИВА І КОРИСНА ПОСЛУГА, В ПЕРШУ ЧЕРГУ, ДЛЯ ПРОДАВЦЯ.

Адже найчастіше власники нерухомості не уявляють, скільки вона може оцінюватися, отже, яку вигоду можна витягти з її продажу. Оцінка комерційної нерухомості дозволяє отримати точні дані про актуальну ціну майна, а значить, не помилитися при продажу або купівлі нерухомого об’єкта. Завдяки методам оцінювання можна дізнатися точну, реальну ціну заставного об’єкта, що належить підприємству, яке планується реструктуризувати або ліквідувати.

Оцінка об’єктів нерухомості є впорядкованим процесом з чітким алгоритмом, що складається з декількох етапів. Спочатку оцінювачем встановлюється предмет оцінки, вивчаються основні характеристики, документація, призначається дата проведення експертизи. Далі клієнту надають попередні підсумки оцінки, створюють план робіт і укладають договір. На третьому етапі експертом збирається вся інформація про об’єкт оцінки, а також – для порівняння, схожих нерухомих об’єктах. Після порівняння та перевірки даних проводиться безпосередня експертна оцінка. На закінчення експерт надає звіт про вартість об’єкта, на підставі раніше виконаної роботи.

ОЦІНКА НЕРУХОМОГО МАЙНА, НАЙЧАСТІШЕ, ВИКОНУЄТЬСЯ ДЕКІЛЬКОМА МЕТОДАМИ: ВИТРАТНОГО, ДОХІДНОГО І ПОРІВНЯЛЬНОГО

Витратний підхід враховує вартість витрат на будівництво, витрати на зміни об’єкта. У прибутковому підході враховуються річний дохід, який приносить власникові ділянку або будинок, і буде приносити в майбутньому. Порівняльний підхід заснований на аналізі аналогічних угод купівлі-продажу квартир, будинків.

При оцінюванні землі використовується метод залишку, під час якого виконується капіталізація доходу з даної ділянки. Метод використовується для аналізу більш раціонального використання ділянки.

Експертиза може бути індивідуальною – коли оцінюється одиничний об’єкт. При проведенні експертизи комплексу, виробничих або торгових об’єктів, задіюється масове оцінювання. Найбільш популярна саме індивідуальна оцінка, оскільки велику частку відносин на ринку займають акти фізичних осіб, які укладають договори купівлі-продажу житлових приміщень.

ОЦІНКА ОБ’ЄКТІВ НЕРУХОМОСТІ, ЯКА ВИКОНУЄТЬСЯ ДЛЯ ФІЗИЧНИХ ОСІБ, ПОТРІБНА В ТАКИХ ВИПАДКАХ:

  • Будь-які комерційні операції з майном;
  • Оформлення страховки і визначення страхової суми;
  • Подача заявки на кредит під заставу нерухомого майна;
  • Майнові спори, пов’язані з вартістю майна;
  • Визначення розміру орендної ставки.

ДЛЯ ЮРИДИЧНИХ ОСІБ ПРОЦЕДУРА ОЦІНЮВАННЯ ОДИНИЧНИХ БУДІВЕЛЬ АБО КОМПЛЕКСІВ МОЖЕ ЗНАДОБИТИСЯ В ТАКИХ ВИПАДКАХ:

  • При бухгалтерському обліку, переоцінці основних фондів;
  • Створення, реструктуризація, банкрутство підприємств;
  • Виділення частки майна;
  • Визначення вартості внесків для засновників товариства;
  • Приватизація, обмін житла, оренда, відчуження майна.

Власників нерухомого майна цікавить, скільки часу займає оцінка вартості нерухомості. Час проведення експертизи залежить від площі і специфіки нерухомості. В середньому, час оцінювання займає від доби (квартира), до 2-3 днів (офісне, складське приміщення). Час для проведення експертної оцінки окремих будинків, комплексів визначається індивідуально.

Оцінка об’єктів нерухомості будь-якого типу може бути виконана компанією «Парето». Отримати відповіді на питання, професійну консультацію з приводу експертизи, ви завжди можете на нашому сайті.

Рейтинг 4.5 на основі 301  ответов

Додати коментар

схожі статті


neruhom st b znes p d chas vo nnogo stanu yaka naraz procedura re strac
Нерухомість і бізнес під час воєнного стану: яка наразі процедура реєстрації?
оцінка нерухомості 2023 - парето
Оцінка нерухомості: все, що потрібно знати про процедуру оцінки в 2023 році
Угода M&A
Угоди M&A: види, цілі, ризики та ситуація в Україні
Офісна нерухомість
Комерційна нерухомість цієї осені: ціна впаде
продажа в'язниці
“Продам в’язницю”: нерухомість, яку продають в Ірпені