Оцінка обладнання для ТОВ

Кейс: “Оцінка обладнання для ТОВ “Христ””

Замовник:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Христинівка-Продтовари».

Завдання:

Визначення вартості обладнання для укладення договору застави.

Хід виконання проекту:

Майно, представлене на оцінку, було придбано для використання підприємством у виробничому процесі і введено в експлуатацію.

Технічна документація на одиницю обладнання, що підлягає оцінці, для проведення оцінки була надана частково. Інвентарні картки не надавалися через відсутність таких.

З метою ідентифікації об’єкта оцінки, оцінювачем нашої компанії особисто був проведений візуальний огляд (обстеження) оцінюваних основних засобів в присутності представників підприємства. Всі дані щодо технічного стану та характеристик об’єкта оцінки отримані на основі натурного візуального огляду оцінювачем складових об’єкта оцінки та інформації, наданої Замовником.

Підприємством було надано бухгалтерську довідку про первісну та залишкову балансову вартість на дату оцінки.

В результаті інспекції об’єкта оцінки було встановлено загальну відповідність складових об’єкта оцінки наданої Замовником документації та проведена ідентифікація майна в тій частині, в якій оцінювач мав доступ.

Оцінюване майно складається з 164 позицій обладнання і має недовгий час від дати випуску, а також порівняно нетривалий термін використання підприємством у виробничому процесі. Майно, що підлягає оцінці, призначене для застави в банківській установі.

Оцінювачем при огляді встановлено фактичне фізичний стан оцінюваного майна його комплектність, пошкодження.

Обгрунтування висновку про ринкову вартість майна

Для визначення ринкової вартості, оцінювачем використано вихідні дані, надані Замовником, а також ринкова і офіційна інформація, виявлена ​​оцінювачем на дату складання Звіту, що стосується (може стосуватися) об’єкта оцінки.

З огляду на цілі та функції даної оцінки, близько до об’єктивного значення і в якості ринкової вартості обладнання в кількості 164 позицій, які належать ТОВ «Христ», – буде вартість, отримана за допомогою таких підходів:

  • порівняльного;
  • витратного.

Після впровадження порівняльного і витратного підходів, оцінювачем нашої компанії була виявлена ​​ринкова вартість об’єкта оцінки – обладнання в кількості 164 позицій, що належить ТОВ «Христ».

Результат:

Визначення вартості обладнання ТОВ «Христ».

Рейтинг 4.5 на основі 177  ответов

Додати коментар

схожі статті


оцінка ринкової вартості акції - парето
Кейс: «Оцінка ринкової вартості акції для публічного акціонерного товариства»
keys otsinka osnovnykh zasobiv
Кейс: «Оцінка основних засобів з метою оренди»
kejs nezalezhna oczinka buksira
Кейс: «Незалежна оцінка буксира»
kejs oczinka majnovih prav intelektualnoyi vlasnosti
Кейс: «Оцінка майнових прав інтелектуальної власності»
kejs oczinka litaka cessna 172m 2
Кейс: “Оцінка літака CESSNA 172M”