Оцінка нерухомості без документів

Оцінка нерухомості без документів

Питання: ” Чи можна зробити оцінку нерухомості, не маючи технічної документації”?

Відповідь:  “Для проведення незалежної експертної оцінки нерухомого майна, необхідно надати ряд обов’язкових документів :

  1. Документи (Договір купівлі-продажу, Свідоцтво про право власності, Договір дарування, ін.), що встановлюють право власності, – ксерокопії;
  2. Технічна документація на нерухомість – ксерокопія;
  3. Паспорти усіх власників нерухомості – ксерокопії;
  4. Ідентифікаційні коди усіх власників нерухомості –  ксерокопії.

Відсутність технічного паспорта не виступає вагомою причиною для відмови в оцінці нерухомості. Річ у тому, що наявність усіх необхідних документів робить роботу оцінювача значно простіше. Якщо ж деякі з них відсутні, наприклад, техпаспорт на приміщення – у такому разі оцінювач самостійно зробить виміри приміщення, яке оцінюється, а також встановить об’ємно-планувальні параметри. Єдине, що варто обов’язково брати до уваги :

  • безпосередня участь оцінювача у вимірах не лише збільшує час проведення оцінки, але і робить вартість цієї процедури дорожче;
  • в процесі проведення оцінки з метою кредитування під заставу прав на нерухомість – існування техпаспорта виступає обов’язковим документом, який зажадає банк.

Ще один нюанс – як правило, більшість банків вимагають технічні документи, які складені на дату, найбільш наближену до моменту видачі кредиту. “

Справжні професіонали зможуть вирішити будь-яку ситуацію клієнта та надати кваліфіковану консультацію. Якщо ж ви у пошуках гарного фахівця, тоді звертайтеся за допомогою до наших експертів-оцінювачів.

Команда “Парето” виконує оцінку нерухомості без документів і готова допомогти вам з оцінкою вашого майна. У вас є ще питання? Хочете отримати безкоштовну консультацію? Тоді залишайте на нашому офіційному сайті заявку, і фахівець зв’яжеться з вами найближчим часом!

Рейтинг 4.5 на основі 198  ответов

Додати коментар

схожі статті


inflyacziya u 2022 roczi chogo ochikuvati
Інфляція у 2022 році: чого очікувати?
yak zniziti rinkovu vartist neruhomosti ta ne porushiti zakonodavstvo
Як знизити ринкову вартість нерухомості та не порушити законодавство?
tsina i yakistʹ otsinky
Ціна та якість: чи варто економити на послугах з оцінки?
novye izmeneniya v nalogooblozhenii nedvizhimosti
Нові зміни в оподаткуванні нерухомості
normy dstu
Новий ДСТУ – нове оформлення документів